fbpx
Blog

5 dingen die je moet weten voor je begint met intuïtief eten

intuitief eten groepstraject - Proef het leven

Yes! Je begint aan het avontuur Intuïtief eten, een mooie reis om te maken. Ik weet zeker dat het je ontzettend veel gaat opleveren. Maar voordat je begint zijn er een aantal dingen die ik met je wil delen. Een aantal dingen die belangrijk zijn om in je achterhoofd te houden wanneer je begint met intuïtief eten.


1. Zet ‘gezonde voeding’ opzij voor de korte termijn

Ik weet dat het gek klinkt als een voedingscoach dit zegt, maar vertrouw me. Door het idee van gezonde voeding even te parkeren leer je keuzes te maken vanuit honger, verzadiging en plezier. In plaats van je gedachtes of voeding ‘goed’ of ‘slecht’ is. Het geeft je de kans om op avontuur te gaan en te ontdekken hoe voeding je echt laat voelen. Zonder je schuldig te voelen, perfect te eten  of minder te eten. Wees gerust, door ‘gezonde voeding’ op korte termijn opzij te zetten zet je je lange termijn gezondheid niet op het spel.

2. Laat het idee van gewichtsverlies los

Ja, ik weet het! Het lijkt onmogelijk. En het is heel logisch dat gewicht verliezen heel belangrijk voor je is. Maar het is zó belangrijk om het nummertje op de weegschaal volledig los te laten wanneer je besluit dat intuïtief eten the way to go is. Wanneer je de kilo’s in je achterhoofd houdt dan zal Intuïtief eten gewoon het zoveelste dieet zijn dat je probeert. Denk maar na: The things that break us, cannot heal us. We gaan hard aan de slag met tools voor zelfliefde, welk gewicht je lichaam ook heeft.

3. Wees lief voor jezelf

De weg van intuïtief eten is niet de makkelijkste. Je zal jezelf meerdere keren keihard tegenkomen, je zal ’terugvallen’ in oude patronen en zelfs wensen dat je er niet mee was begonnen. Maar bedenk dat je werkt om jaren van patronen en conditionering te veranderen. Wees lief voor jezelf. Probeer te werken vanuit nieuwsgierigheid en laat perfectionisme los.

4. Heb geduld

Intuïtief eten is voor iedereen een ander proces, je krijgt geen gouden medaille als je het eerste over de finish komt. Doe rustig aan, neem je tijd en geniet van het proces. Als je jezelf toestemming geeft om alles te mogen eten, betekent het niet dat je in één keer een intuïtieve eter bent. Haastige spoed…

5. Fouten bestaat niet, en falen ook niet

Enkel leermomenten. In dit traject kennen we geen fouten of fuck-ups. Je kan niet falen in intuïtief eten. In plaats van streng te zijn voor jezelf, vraag je af wat je kan leren van je ervaringen.

Wil je meer weten over Intuïtief eten? Lees meer over mijn Intuïtief Eten Traject om te zien hoe je balans kunt vinden in je leven en eetvrijheid kunt omarmen. Boek een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek, dan kijken we samen hoe ik je kan helpen.


Volg Proef het leven op Instagram & Facebook

Meer weten over coaching, events en workshops? Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Heb je een vraag of opmerking? Laat het me weten in de reacties of stuur een mailtje naar laura@proefhetleven.nl.

Op zoek naar een lekker recept? Check It’s a food life! Mijn foodblog vol gezonde recepten voor het hele gezin.

Laura van Etten-Elting

About Laura van Etten-Elting

Laura is geaccrediteerd gewichtsconsulente en voedingscoach in Breda, Dorst en omgeving en gespecialiseerd in intuïtief eten, vrouwelijke gezondheid, voeding rondom zwangerschap en kinderen.

Leave a Reply