fbpx
Blog

7 x Tips voor het geven van de eerste hapjes aan je baby

By 16 augustus 2019 maart 14th, 2021 No Comments
Tips voor de eerste hapjes van je baby - Proef het leven

Het is zover: je kindje is zes maanden oud, toont alle signalen dat het klaar is voor bijvoeding en jij kan je echt niet langer inhouden. Je baby krijgt zijn eerste hapjes! Super leuk, en spannend! Een aantal tips voor het geven van de eerste hapjes van je baby:

Tips voor de eerste hapjes:

  • Eet samen: je baby leert door na te doen. Eet wanneer je kindje eet, doe voor hoe jij iets in je mond stopt, kauwt en doorslikt. Geef het goede voorbeeld. Kinderen leren het meest door het nadoen van andere kinderen en volwassenen!
  • Wees voorbereid op veel troep. Leren eten gaat in fases. Er zal een hoop rommel gemaakt worden! De baby krijgt vanzelf meer interesse en zal gaan kauwen, proeven en uitspugen.
  • Begin met één ding tegelijk en geef je baby een dag of twee-drie hetzelfde eten, zo kan je baby eraan wennen en kan jij goed in de gaten houden hoe ze/haar lijfje reageert.
  • Het is oké als je baby in het begin nog niet veel binnen krijgt. De eerste dagen is het misschien helemaal niks en zit het voornamelijk op je muren. Die eerste kleine beetjes zijn een prima manier om het immuunsysteem en de darmpjes rustig te laten wennen.
  • Stoom groente en fruit tot ze zacht en gaar zijn. Zo maak je ze beter verteerbaar en zijn ze makkelijker fijn te drukken door je baby. Kan je het eten zelf tussen je tong en gehemelte pletten? Dan is het prima.
  • Zorg voor een duidelijke eettijden. Kinderen doen het goed op regelmaat, en volwassenen ook. Ook als je borstvoeding op verzoek geeft is het fijn om op vaste tijden bij te voeden. Begin met de eerste hapjes in de ochtend, wanneer je baby uitgerust is.
  • Neem de tijd: gun het jezelf en je kindje om rustig te eten.
tips voor het geven van eerste hapjes aan baby - Proef het leven

Volg Proef het leven op Instagram & Facebook

Meer weten over coaching, events en workshops? Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Heb je een vraag of opmerking? Laat het me weten in de reacties of stuur een mailtje naar laura@proefhetleven.nl.

Op zoek naar een lekker recept? Check It’s a food life! Mijn foodblog vol gezonde recepten voor het hele gezin.


Lees ook:

Wanneer is je baby klaar voor de eerste hapjes?

Tips om stikken bij je baby te voorkomen

Hoe begin je met bijvoeding?

Laura van Etten-Elting

About Laura van Etten-Elting

Laura is geaccrediteerd gewichtsconsulente en voedingscoach in Breda, Dorst en omgeving en gespecialiseerd in intuïtief eten, vrouwelijke gezondheid, voeding rondom zwangerschap en kinderen.

Leave a Reply