fbpx
Blog

Feit of fabel? Heeft wat we eten tijdens de zwangerschap invloed op onze kleinkinderen?

By 1 maart 2019 juli 27th, 2020 No Comments
eten tijdens zwangerschap - Proef het leven

Wat denk jij? Had je moeder al invloed op de gezondheid van jouw kindje? Hebben vrouwen door wat zij eten tijdens de zwangerschap al invloed op hun kleinkinderen?

FEIT. Wat we eten tijdens de zwangerschap heeft niet alleen invloed op onze baby, maar kan ook invloed hebben op de kinderen van ons kind (onze kleinkinderen).

“Wat moeder eet tijdens de zwangerschap heeft niet alleen de gezondheid van haar kinderen dramatisch beïnvloed, maar ook toekomstige generaties.” Dat is de conclusie van meerdere wetenschappelijke studies. Onder andere een onderzoeksrapport van de University of Cambridge waarin slechte voeding van zwangere muizenmoeders wordt gekoppeld aan glucose-intolerantie en schildklierproblemen bij zowel muizenzonen en kleinzonen. Deze symptomen van muisdiabetes werden door generaties muizen doorgegeven.

Wauw!

Gezonde eetgewoonten tijdens de zwangerschap zijn voor mij de belichaming van preventieve gezondheidszorg. Heb jij vragen over gezonde voeding en leefstijl voor of tijdens de zwangerschap? Neem gerust contact met me op via het contactformulier of stuur een mailtje naar laura@proefhetleven.nl.


Volg Proef het leven op Instagram & Facebook

Meer weten over coaching, events en workshops? Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Heb je een vraag of opmerking? Laat het me weten in de reacties of stuur een mailtje naar hallo@proefhetleven.nl.

Op zoek naar een lekker recept? Check It’s a food life! Mijn foodblog vol gezonde recepten voor het hele gezin.


Laura van Etten-Elting

About Laura van Etten-Elting

Laura is geaccrediteerd gewichtsconsulente en voedingscoach in Breda, Dorst en omgeving en gespecialiseerd in intuïtief eten, vrouwelijke gezondheid, voeding rondom zwangerschap en kinderen.

Leave a Reply