fbpx
Proef het leven
  • Home
  • Over
    • Opleiding en bijscholing
  • Aanbod
    • Intuïtief eten 1-op-1 traject
    • Online cursus intuïtief eten
    • Voedingsadvies bij zwangerschap(swens)
    • Workshops
    • Woman Nature retreats
  • Academy
  • Gratis
  • Testimonials
  • Blog
  • Contact
Proef het leven

Interessante (research)artikelen



Weight Science: Evaluating the Evidence for a Paradigm Shift

The Weight-Inclusive versus Weight-Normative Approach to Health

Impact of Non-Diet Approaches on Attitudes, Behaviors, and Health Outcomes

Size Acceptance and Intuitive Eating Improve Health for Obese, Female Chronic Dieters

Gewichtsneutrale manier van werken

Dealing with problematic eating behaviour. The effects of a mindfulness-based intervention on eating behaviour, food cravings, dichotomous thinking and body image concern

Mindfulness and Acceptance in the Treatment of Disordered Eating

I Hurt Therefore I Eat – The Truth Behind Emotional Eating

Please Stop Telling Me to Love My Body

Lessons from the Biggest Loser – Harvard Health

Contact:

E-mail: laura@proefhetleven.nl
Mobiel: 0624386498

Laura is intuïtief eten coach in Breda, Dorst, Oosterhout en omgeving. Maar online coaching via Zoom is ook mogelijk. Laura is gespecialiseerd in intuïtief eten, lichaamsacceptatie, voeding rondom zwangerschap en voeding voor kinderen. Lees hier meer over Laura.

Algemene voorwaarden.
Privacy Verklaring.

proefhetleven

Vertrouw op de innerlijke wijsheid van je lijf
🍓 Tel geluksmomentjes, geen calorieën
♀️ Women's health & intuïtief eten
⬇️ GRATIS MASTERCLASS 8-3

health coach | Laura
Ervaar meer rust en flow door te leven vanuit jouw Ervaar meer rust en flow door te leven vanuit jouw natuurlijke cyclus.

Je leert er alles over tijdens deze bijzonder workshop Bewust Cyclisch Leven.

🌱

Wanneer we kijken naar de natuur, dan heeft zij een ritme wat zo in evenwicht is dat het precies doet wat ze nodig heeft. Ze heeft een cyclus wat haar in balans houdt. De natuur kent altijd perioden van bezinning, verstilling en terugtrekking. Die zijn nodig om uiteindelijk weer verder te kunnen groeien. Deze cyclus vind je overal in de natuur terug. Ook in jou. Jij bent namelijk onderdeel van de natuur. Jij bént natuur.

Je mag je eigen innerlijk kompas volgen, luisteren naar wat je nodig hebt en hoeft niet continu aan te staan. Sterker nog, het helpt je niet om continu aan te staan.

Tijdens deze workshop Bewust Cyclisch Leven gaan we aan de slag met het herstellen van jouw natuurlijke balans. Het wordt een prachtige ochtend waarin je alles leert over bewust cyclisch leven, maar naast dat ook gaat ervaren en voelen hoe dit in jouw lichaam voelt. Dit alles sluiten we af met een gezellige, voedzame en uiteraard op het seizoen afgestemde vegan lunch.

Workshop
Bewust Cyclisch leven
Zondag 26 maart
van 10.00u tot 14.00u

Dongen || Hoge Ham 15a

Prijs: €55,50 incl. BTW en servicekosten
Inclusief snacks, voedzame vegan lunch en thee.

Check link in bio voor alle info & tickets
Toen ik deelde dat ik regelmatig (zeker in dit 'we Toen ik deelde dat ik regelmatig (zeker in dit 'we zijn om de week ziek' seizoen) zelf immuun boosting gingershots maak, kreeg ik daar super veel reacties op en vragen over. 

Dus hierbij het recept. Het is super makkelijk te maken. Maar eerst een aantal tips:

☀️ de verse kurkuma haal je bij de supermarkt. (Bij lidl en AH gezien). Let op dat kurkuma gemene vlekken maakt. Op je handen, kleding, witte keukenblad... Dus leg het ergens op/doe het gelijk in de blender en was na het klaarmaken van de kurkuma gelijk je handen. 

☀️ Ik maak mijn gingershots met sinaasappel en citroen, lekker veel vitamine C en knallers voor je immuunsysteem. Maar je kan bv ook een appel en 2 wortels gebruiken. Probeer verschillende dingen uit.

☀️ Gooi nadat je het sap gezeefd heb de vezels niet weg. Dit kan je gebruiken in baksels (Hmm gember citroen maanzaadcake). Ik vries het ook in ijsklontjes in en gebruik het in smoothies en trek er thee van. 

☀️ Het sap blijft zo'n 5-7 dagen goed in de koelkast. Zelf vries ik het ook weer in ijsblokjes in als er na 5 dagen nog iets over is. Dag ervoor 2-3 klontjes in een glas in de koelkast zetten en in de ochtend heb je een gembershot.

☀️ Voeg ook een snuf peper en eventueel Cayenne peper toe. In peper zit de stof piperine dat de opname van Kurkuma verbeterd.

☀️ Ik zou dit niet zo gauw aan jonge kids geven ivm pittigheid en smaak 😉 als je kids iets ouder zijn kan je ze zelf laten proeven of het te doen is. Je kan bv wel thee trekken van de vezels en dat geven.

🤩 Recept voor immuunboosting gembershots:
2 sinaasappels, geschild
3 citroenen, geschild
8 cm verse gember, geschild
1 if 2 stengeltjes verse kurkuma, geschild 
Snuf peper 
Snuf Cayenne peper (eventueel)

Doe alles in de blender met een half glas water. Zeef daarna het sap van de vezels. (Als je knoeit maak het direct schoon ivm de vlekken van de kurkuma). Neem een shotje. Zet de rest in een schone glazen pot in de koelkast. Bak met de vezels een cake of vries in ijsblokjes in en gebruik in smoothies en als thee.

Vragen? Let me know! 👇🏼
Gotta love een makkelijk recept om banaan te pimpe Gotta love een makkelijk recept om banaan te pimpen tot het ultieme ontbijt!

Ik kwam dit recept in de @allerhande tegen maar dan met appels. Ook geprobeerd en erg lekker. Maar met banaan werkt het dus ook! Erg goed ook als snackje voor de kids.

Dit heb je nodig:
300 gram Griekse yoghurt
200 gram bloem
75 ml water
2 eieren
3 bananen (of meer als je beslag over hebt)
Olie of roomboter om in te bakken

Meng 150 gr yoghurt met de bloem tot een glad beslag. Voeg de rest van de yoghurt en het water toe en roer weer glad. 

Snijd de banaan in plakjes. Doop in het beslag. Bak in 1 of 2 minuutjes per kan.

Lekker met yoghurt en kaneel 🤩

En never mind mijn pan. Die is van staal en dat hoort er zo uit te zien ;)

Enjoy!
I'm back. Soort van. Ik blijf nog met één voet i I'm back. Soort van. Ik blijf nog met één voet in mijn winterholletje zitten, maar voel ook dat ik weer meer van mezelf mag laten zien.

De afgelopen maanden heb ik even pauze genomen van de socials. Ik was van plan om van alles op te pakken: nieuwe producten, mailing, blogs, een podcast. Didn't happen. Ik had een bredere pauze nodig merkte ik. En dat is oké.

Hoewel veel werk gewoon doorging (1-1 coaching, bootcamp trainingen, vrouwencirkels) had ik wel wat meer ruimte om me terug te trekken. Dat ging niet heel bewust maar gebeurde wel. De winter is daar de perfecte tijd voor, ook de natuur trekt zich terug. Het voelde dus als een soort natuurlijk instinct. En ik denk echt dat daar de ruimte voor vrijkwam doordat ik even uit de ratrace van creëren, presteren en vergelijken stapte. 

Hoewel de social break me dus niet extra productiviteit heeft gegeven, gaf het me wel een aantal andere dingen:
- het besef dat die telefoon mij meer in zijn greep had dan ik dacht. Opeens waren de socials geen optie meer, en merkte ik dat ik steeds minder mijn telefoon erbij pakte op momenten waar ik het eerst direct en onbewust wel deed.
- dit gaf me ruimte. Om gewoon eens om me heen te kijken. Om dingen te doen voor mij en mijn gezin zonder te denken: ik moet dit filmen/foto's maken om te delen. 
- het gaf me ook veel rust in mijn hoofd. Want dat stond minder áán. Als ik op de socials scroll ben ik vaak bezig met: inspiratie opdoen voor mijn eigen bedrijf en het vergelijken met anderen. Dit stond nu uit, en dat gaf zoveel rust. 

Al met al is het mijn (mentale) gezondheid echt ten goede gekomen. En besef ik nu hoe belangrijk het is om ervoor te waken dat je niet geleefd wordt door je telefoon, wat bij velen van ons het geval is.

Ik ben dus terug, maar wel met veel en belangrijke kaders voor mezelf. Daar zal ik later meer over delen. Want mijn social time is op ;) 

Goed om je weer te zien.
Het zat er al een tijdje aan te komen. En nu kan i Het zat er al een tijdje aan te komen. En nu kan ik er echt niet meer omheen. 

Het is tijd om naar mijn gevoel en intuïtie te luisteren. 

Ik neem even afstand van social media.

- Het past op dit moment niet in de manier waarop ik mijn leven wil inrichten.
- Het brengt me meer ongemak dan gemak, en ik wil mij richten op wat mij gelukkig maakt. Niet blijven voeden met wat mij ongelukkig maakt. (dat gun ik jou trouwens ook).
- Het kost ontzettend veel tijd, tijd die ik veel beter kan besteden aan het maken van mooie tools, blogs en workshops waar jullie écht iets aan hebben..
- Ik wil jullie ervaringen, veiligheid en transformatie bieden die je niet haalt uit (het lezen van een kort berichtje op) social media.
- Ik wil niet langer slaaf zijn van deze platformen. 

Hoe lang deze break duurt? Géén idee. Er komt vast een moment waarop ik doorkrijg dat ik weer mag aanhaken. 

Ik blijf wel heel graag in contact met jullie. 
👉🏼 Je kan mij blijven volgen op mijn blogs: www.itsafoodlife.nl en www.proefhetleven.nl. 
👉🏼 Je kan je inschrijven op mijn nieuwsbrief (link in bio), een kanaal wat ik de komende tijd zal gebruiken om zinvolle tools en informatie aan te bieden.
👉🏼 Je mag me áltijd een berichtje sturen via laura@proefhetleven.nl
👉🏼 Je bent van harte welkom op een @womannaturenl maancirkel, retreat of workshop

💃🏼 Ik merk al lange tijd dat er van alles in mij ontstaat waar ik gehoor aan mag geven. Offline, in verbinding, mensen laten proeven van het leven, ervaringen, kookworkshops.. Nogmaals: schrijf je in op de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven. 

Liefs mens, tot snel.

En remember:
Wanneer we kijken naar de natuur, dan heeft zij een ritme wat zo in evenwicht is dat het precies doet wat ze nodig heeft. Ze heeft een cyclus wat haar in balans houdt. De natuur kent altijd perioden van bezinning, verstilling en terugtrekking. Die zijn nodig om uiteindelijk weer verder te kunnen groeien. Deze cyclus vind je overal in de natuur terug. Ook in jou. Jij bent namelijk onderdeel van de natuur. Jij bént natuur.
Het is altijd belangrijk om te erkennen dat je din Het is altijd belangrijk om te erkennen dat je dingen doet voor een reden. Wat jij doet dat levert je iets op. Óók als het eigenlijk schadelijk voor jezelf is. ⁠
⁠
Zo hebben eetregels en het volgen van een dieet ook een functie. Het brengt je iets. ⁠
⁠
Ik laat coachees hier altijd even bij stilstaan; wat brengen diëten en eetregels je? Een coachee schreef het volgende:⁠
- structuur en voorspelbaarheid⁠
- gevoel van veiligheid⁠
- nemen de besluitvorming weg⁠
- gevoel van controle bij controle verlies in andere aspecten van mijn leven⁠
- de illusie dat ik iets goeds voor mijzelf doe⁠
- de prettige high als ik ze perfect uitvoer⁠
⁠
Op zichzelf zijn dit hele fijne dingen toch? En dit is wat je soms ook gewoon nodig hebt, of nodig had om met bepaalde situaties in je leven om te gaan. ⁠
⁠
Maar, hoe fijn dit ook kan zijn, het weegt niet op tegen de kosten. Swipe maar eens. ⁠
⁠
Hier inzicht in krijgen kan heel veel opleveren omdat je kan kijken waar het vandaan komt dat je dit nodig hebt, en hoe je het op een andere wel helpende en gezonde manier in je leven kan gaan brengen.⁠
⁠
1. Hoe waren diëten voor jou functioneel? ⁠
2. Wat hebben diëten jouw gekost? Welke invloed hadden ze op je leven?⁠
⁠
❤️
👆🏼 👆🏼
Weten welke type honger je ervaart kan wel helpen Weten welke type honger je ervaart kan wel helpen om de keuze te maken wát je wilt eten. 

In ‘weet waarom je eet’ leggen Jane Hirschmann en Carol Munter het verschil uit tussen buikhonger en mondhonger:

👉🏼 Je voelt honger in je buik wanneer er een lichamelijke behoefte is om te eten – wanneer je lichaam voeding nodig heeft en een signaal stuurt.
👉🏼 Je voelt mondhonger wanneer er een psychologische behoefte is om te eten. Misschien wil je gewoon iets proeven, misschien eet je als troost, gewoonte of plezier, 

In het boek intuitief eten spreken de schrijfsters over praktische, smaak en emotionele honger. En zo komen we met fysieke honger erbij op vier soorten honger.

Fysieke honger: je lichaam stuurt je hongersignalen, je hebt energie nodig
-	in je lichaam
-	ontstaat geleidelijk
-	zorgt voor minder energie
-	verdwijnt wanneer je eet
-	hangry/prikkelbaar
-	uit zich enkele uren na een maaltijd of snack
-	eten leidt tot een gevoel van voldaanheid

Smaak honger: het gevoel dat je iets wilt eten alleen omdat je de smaak lekker vindt.
-	een paar happen is genoeg

Emotionele honger: je gebruikt eten als copingsmechanisme  voor oncomfortabele gevoelens
-	in je hoofd
-	geen fysieke hongersignalen
-	specifieke cravings
-	blijft aanwezig ondanks dat je eet
-	ontstaat kort nadat je hebt gegeten
-	eten leidt tot gevoelens van schaamte en schuld

Praktische honger:
-	vanuit gezonde verstand (gebruik van brein)
-	als je weet dat je een tijdje niet kan eten vanwege werk of plek waar je bent
-	als bepaalde factoren je honger stillen (stress, angst, lichaamsbeweging), maar je weet dat je al een tijdje niet gegeten hebt en energie nodig hebt.

💯 Het belangrijkste is: je mag op je honger reageren. Je hebt recht om te eten, ookal heb je net een maaltijd op of ga je later op de dag uit eten. Je hoeft jezelf niet te vertellen dat je geen honger hebt als dat wel zo is

Liefs laura
Wil jij nou ook eten met intuïtie en zelfliefde? Wil jij nou ook eten met intuïtie en zelfliefde? 
Mijn online cursus heeft nu een MEGA KORTING! van €299,- voor €99,-. Wil je niet missen!

L*nk in b*o
Volg mij op Instagram

© 2023 Proef het leven.

  • Home
  • Over
    • Opleiding en bijscholing
  • Aanbod
    • Intuïtief eten 1-op-1 traject
    • Online cursus intuïtief eten
    • Voedingsadvies bij zwangerschap(swens)
    • Workshops
    • Woman Nature retreats
  • Academy
  • Gratis
  • Testimonials
  • Blog
  • Contact

proefhetleven

Vertrouw op de innerlijke wijsheid van je lijf
🍓 Tel geluksmomentjes, geen calorieën
♀️ Women's health & intuïtief eten
⬇️ GRATIS MASTERCLASS 8-3

health coach | Laura
Ervaar meer rust en flow door te leven vanuit jouw Ervaar meer rust en flow door te leven vanuit jouw natuurlijke cyclus.

Je leert er alles over tijdens deze bijzonder workshop Bewust Cyclisch Leven.

🌱

Wanneer we kijken naar de natuur, dan heeft zij een ritme wat zo in evenwicht is dat het precies doet wat ze nodig heeft. Ze heeft een cyclus wat haar in balans houdt. De natuur kent altijd perioden van bezinning, verstilling en terugtrekking. Die zijn nodig om uiteindelijk weer verder te kunnen groeien. Deze cyclus vind je overal in de natuur terug. Ook in jou. Jij bent namelijk onderdeel van de natuur. Jij bént natuur.

Je mag je eigen innerlijk kompas volgen, luisteren naar wat je nodig hebt en hoeft niet continu aan te staan. Sterker nog, het helpt je niet om continu aan te staan.

Tijdens deze workshop Bewust Cyclisch Leven gaan we aan de slag met het herstellen van jouw natuurlijke balans. Het wordt een prachtige ochtend waarin je alles leert over bewust cyclisch leven, maar naast dat ook gaat ervaren en voelen hoe dit in jouw lichaam voelt. Dit alles sluiten we af met een gezellige, voedzame en uiteraard op het seizoen afgestemde vegan lunch.

Workshop
Bewust Cyclisch leven
Zondag 26 maart
van 10.00u tot 14.00u

Dongen || Hoge Ham 15a

Prijs: €55,50 incl. BTW en servicekosten
Inclusief snacks, voedzame vegan lunch en thee.

Check link in bio voor alle info & tickets
Toen ik deelde dat ik regelmatig (zeker in dit 'we Toen ik deelde dat ik regelmatig (zeker in dit 'we zijn om de week ziek' seizoen) zelf immuun boosting gingershots maak, kreeg ik daar super veel reacties op en vragen over. 

Dus hierbij het recept. Het is super makkelijk te maken. Maar eerst een aantal tips:

☀️ de verse kurkuma haal je bij de supermarkt. (Bij lidl en AH gezien). Let op dat kurkuma gemene vlekken maakt. Op je handen, kleding, witte keukenblad... Dus leg het ergens op/doe het gelijk in de blender en was na het klaarmaken van de kurkuma gelijk je handen. 

☀️ Ik maak mijn gingershots met sinaasappel en citroen, lekker veel vitamine C en knallers voor je immuunsysteem. Maar je kan bv ook een appel en 2 wortels gebruiken. Probeer verschillende dingen uit.

☀️ Gooi nadat je het sap gezeefd heb de vezels niet weg. Dit kan je gebruiken in baksels (Hmm gember citroen maanzaadcake). Ik vries het ook in ijsklontjes in en gebruik het in smoothies en trek er thee van. 

☀️ Het sap blijft zo'n 5-7 dagen goed in de koelkast. Zelf vries ik het ook weer in ijsblokjes in als er na 5 dagen nog iets over is. Dag ervoor 2-3 klontjes in een glas in de koelkast zetten en in de ochtend heb je een gembershot.

☀️ Voeg ook een snuf peper en eventueel Cayenne peper toe. In peper zit de stof piperine dat de opname van Kurkuma verbeterd.

☀️ Ik zou dit niet zo gauw aan jonge kids geven ivm pittigheid en smaak 😉 als je kids iets ouder zijn kan je ze zelf laten proeven of het te doen is. Je kan bv wel thee trekken van de vezels en dat geven.

🤩 Recept voor immuunboosting gembershots:
2 sinaasappels, geschild
3 citroenen, geschild
8 cm verse gember, geschild
1 if 2 stengeltjes verse kurkuma, geschild 
Snuf peper 
Snuf Cayenne peper (eventueel)

Doe alles in de blender met een half glas water. Zeef daarna het sap van de vezels. (Als je knoeit maak het direct schoon ivm de vlekken van de kurkuma). Neem een shotje. Zet de rest in een schone glazen pot in de koelkast. Bak met de vezels een cake of vries in ijsblokjes in en gebruik in smoothies en als thee.

Vragen? Let me know! 👇🏼
Gotta love een makkelijk recept om banaan te pimpe Gotta love een makkelijk recept om banaan te pimpen tot het ultieme ontbijt!

Ik kwam dit recept in de @allerhande tegen maar dan met appels. Ook geprobeerd en erg lekker. Maar met banaan werkt het dus ook! Erg goed ook als snackje voor de kids.

Dit heb je nodig:
300 gram Griekse yoghurt
200 gram bloem
75 ml water
2 eieren
3 bananen (of meer als je beslag over hebt)
Olie of roomboter om in te bakken

Meng 150 gr yoghurt met de bloem tot een glad beslag. Voeg de rest van de yoghurt en het water toe en roer weer glad. 

Snijd de banaan in plakjes. Doop in het beslag. Bak in 1 of 2 minuutjes per kan.

Lekker met yoghurt en kaneel 🤩

En never mind mijn pan. Die is van staal en dat hoort er zo uit te zien ;)

Enjoy!
I'm back. Soort van. Ik blijf nog met één voet i I'm back. Soort van. Ik blijf nog met één voet in mijn winterholletje zitten, maar voel ook dat ik weer meer van mezelf mag laten zien.

De afgelopen maanden heb ik even pauze genomen van de socials. Ik was van plan om van alles op te pakken: nieuwe producten, mailing, blogs, een podcast. Didn't happen. Ik had een bredere pauze nodig merkte ik. En dat is oké.

Hoewel veel werk gewoon doorging (1-1 coaching, bootcamp trainingen, vrouwencirkels) had ik wel wat meer ruimte om me terug te trekken. Dat ging niet heel bewust maar gebeurde wel. De winter is daar de perfecte tijd voor, ook de natuur trekt zich terug. Het voelde dus als een soort natuurlijk instinct. En ik denk echt dat daar de ruimte voor vrijkwam doordat ik even uit de ratrace van creëren, presteren en vergelijken stapte. 

Hoewel de social break me dus niet extra productiviteit heeft gegeven, gaf het me wel een aantal andere dingen:
- het besef dat die telefoon mij meer in zijn greep had dan ik dacht. Opeens waren de socials geen optie meer, en merkte ik dat ik steeds minder mijn telefoon erbij pakte op momenten waar ik het eerst direct en onbewust wel deed.
- dit gaf me ruimte. Om gewoon eens om me heen te kijken. Om dingen te doen voor mij en mijn gezin zonder te denken: ik moet dit filmen/foto's maken om te delen. 
- het gaf me ook veel rust in mijn hoofd. Want dat stond minder áán. Als ik op de socials scroll ben ik vaak bezig met: inspiratie opdoen voor mijn eigen bedrijf en het vergelijken met anderen. Dit stond nu uit, en dat gaf zoveel rust. 

Al met al is het mijn (mentale) gezondheid echt ten goede gekomen. En besef ik nu hoe belangrijk het is om ervoor te waken dat je niet geleefd wordt door je telefoon, wat bij velen van ons het geval is.

Ik ben dus terug, maar wel met veel en belangrijke kaders voor mezelf. Daar zal ik later meer over delen. Want mijn social time is op ;) 

Goed om je weer te zien.
Het zat er al een tijdje aan te komen. En nu kan i Het zat er al een tijdje aan te komen. En nu kan ik er echt niet meer omheen. 

Het is tijd om naar mijn gevoel en intuïtie te luisteren. 

Ik neem even afstand van social media.

- Het past op dit moment niet in de manier waarop ik mijn leven wil inrichten.
- Het brengt me meer ongemak dan gemak, en ik wil mij richten op wat mij gelukkig maakt. Niet blijven voeden met wat mij ongelukkig maakt. (dat gun ik jou trouwens ook).
- Het kost ontzettend veel tijd, tijd die ik veel beter kan besteden aan het maken van mooie tools, blogs en workshops waar jullie écht iets aan hebben..
- Ik wil jullie ervaringen, veiligheid en transformatie bieden die je niet haalt uit (het lezen van een kort berichtje op) social media.
- Ik wil niet langer slaaf zijn van deze platformen. 

Hoe lang deze break duurt? Géén idee. Er komt vast een moment waarop ik doorkrijg dat ik weer mag aanhaken. 

Ik blijf wel heel graag in contact met jullie. 
👉🏼 Je kan mij blijven volgen op mijn blogs: www.itsafoodlife.nl en www.proefhetleven.nl. 
👉🏼 Je kan je inschrijven op mijn nieuwsbrief (link in bio), een kanaal wat ik de komende tijd zal gebruiken om zinvolle tools en informatie aan te bieden.
👉🏼 Je mag me áltijd een berichtje sturen via laura@proefhetleven.nl
👉🏼 Je bent van harte welkom op een @womannaturenl maancirkel, retreat of workshop

💃🏼 Ik merk al lange tijd dat er van alles in mij ontstaat waar ik gehoor aan mag geven. Offline, in verbinding, mensen laten proeven van het leven, ervaringen, kookworkshops.. Nogmaals: schrijf je in op de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven. 

Liefs mens, tot snel.

En remember:
Wanneer we kijken naar de natuur, dan heeft zij een ritme wat zo in evenwicht is dat het precies doet wat ze nodig heeft. Ze heeft een cyclus wat haar in balans houdt. De natuur kent altijd perioden van bezinning, verstilling en terugtrekking. Die zijn nodig om uiteindelijk weer verder te kunnen groeien. Deze cyclus vind je overal in de natuur terug. Ook in jou. Jij bent namelijk onderdeel van de natuur. Jij bént natuur.
Het is altijd belangrijk om te erkennen dat je din Het is altijd belangrijk om te erkennen dat je dingen doet voor een reden. Wat jij doet dat levert je iets op. Óók als het eigenlijk schadelijk voor jezelf is. ⁠
⁠
Zo hebben eetregels en het volgen van een dieet ook een functie. Het brengt je iets. ⁠
⁠
Ik laat coachees hier altijd even bij stilstaan; wat brengen diëten en eetregels je? Een coachee schreef het volgende:⁠
- structuur en voorspelbaarheid⁠
- gevoel van veiligheid⁠
- nemen de besluitvorming weg⁠
- gevoel van controle bij controle verlies in andere aspecten van mijn leven⁠
- de illusie dat ik iets goeds voor mijzelf doe⁠
- de prettige high als ik ze perfect uitvoer⁠
⁠
Op zichzelf zijn dit hele fijne dingen toch? En dit is wat je soms ook gewoon nodig hebt, of nodig had om met bepaalde situaties in je leven om te gaan. ⁠
⁠
Maar, hoe fijn dit ook kan zijn, het weegt niet op tegen de kosten. Swipe maar eens. ⁠
⁠
Hier inzicht in krijgen kan heel veel opleveren omdat je kan kijken waar het vandaan komt dat je dit nodig hebt, en hoe je het op een andere wel helpende en gezonde manier in je leven kan gaan brengen.⁠
⁠
1. Hoe waren diëten voor jou functioneel? ⁠
2. Wat hebben diëten jouw gekost? Welke invloed hadden ze op je leven?⁠
⁠
❤️
Volg mij op Instagram
Proef het leven maakt gebruik van cookies om de diensten en functies op de website aan te kunnen bieden en om de gebruikservaring te verbeteren. Prima Meer info
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
OPSLAAN & ACCEPTEREN