fbpx
Blogintuïtief eten cursus

Intuïtief eten cursus: Eten met intuïtie en zelfliefde

By 5 oktober 2021 januari 27th, 2022 No Comments
online intuitief eten cursus (1)

De intuïtief eten cursus van Proef het leven leert je rust te vinden in eten en je lichaam door je focus te verleggen naar intuïtief vertrouwen en leven vanuit zelfliefde.

Stel je een makkelijke, stressvrije en gezonde relatie met eten en je lichaam voor. Waarin je luistert naar je lichaam, eten vanzelf gaat, sporten weer leuk is én je gezondheid kan ervaren zonder obsessie.

De online intuïtief eten cursus Eten met intuïtie en zelfliefde helpt je om negatieve overtuigingen en gewoonten over je lichaam en eten te doorbreken en effectief om te zetten in zelfzorg en intuïtief eten. 

Start op ieder moment

Als je de cursus aanschaft is de intuïtief eten cursus voor altijd van jou. Je kan dus elke ronde opnieuw meedoen én krijgt gratis toegang tot alle updates.

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit 8 modules én heel veel toffe bonussen zoals meditaties, visualisaties, workouts en een masterclass over maaltijdplanning. Bekijk hier de inhoud van de intuïtief eten en zelfliefde cursus: zelfliefde gaat door de maag:

Module 1: Zelfcompassie toolkit

Je gaat actief aan de slag met effectieve en duurzame copingsvaardigheden zoals zelfcompassie, mindfullness, dankbaarheid én je leert doelen te stellen vanuit je eigen unieke kernwaarden en ambities.

Module 2: Diëten vs. Intuïtief eten

Je leert waarom diëten niet werkt en niet bijdraagt aan je gezondheid. Je leert dieetmentaliteit herkennen en loslaten. Jij gaat uit die eeuwige dieetcirkel en eetregels stappen! Uiteraard gaan we in op wat wél werkt en duiken we in de basisprincipes en wetenschap van intuïtief eten.

Module 3: Luister naar je lichaam

Wat vertelt je lichaam je als je er echt naar luistert?Je bent geboren met een aangeboren vertrouwen in je lichaam. Je lichaam weet wat je nodig hebt. Leer te luisteren naar de innerlijke wijsheid van je lichaam en creëer zo meer bewustzijn voor wat jij nodig hebt..

Module 4: Eetvrijheid

Je leert eetregels herkennen en de invloed hiervan op je (eet)gedrag. Je gaat aan de slag met innerlijke stemmen en leert alle over de gevolgen van mentale en fysieke restrictie. Dit heeft direct invloed op cravings en eetbuien, waardoor jij meer rust kan ervaren rond eten.

Module 5: Emotie-eten & zelfzorg

Je leert waarom emotie-eten niet per definitie slecht is. Maar je leert ook andere copingsmechanismes kennen en hoe je vanuit verschillende belangrijke thema’s zelfzorg kan toepassen. Zodat eten weer plezierig wordt en niet een manier om gevoel te onderdrukken of verdoven. Wat heb je écht nodig?

Module 6: Zelfbeeld & lichaamsacceptatie

We duiken in de wereld van gewichtsneutrale gezondheid en je leert waarom BMI bullshit it. Je krijgt tools om je lichaam te respecteren, om te gaan met angst voor gewichtstoename en we gaan aan de slag met mindset en lichaamsbeeld.

Module 7: Intuïtief bewegen

Hoe vóelt het om te bewegen? Wat doet het voor je lichaam? Vind beweging die jíj leuk vindt. Beweeg voor energie, plezier en geluk. En ontdek hoe jij het wel vol kan houden en een vast onderdeel van je leven kan maken.

Module 8: Gezondheid zonder obsessie

Je gaat alles wat je geleerd hebt over je lichaam, je emoties en je voldoening nu samenbrengen met kennis over voeding. Dit houdt in dat je jezelf leert voeden voor je gezondheid vanuit jouw innerlijke wijsheid. Krijg de tools in handen om te eten voor plezier, energie én voeding zónder dat het een obsessie wordt.

Elke module bevat filmpjes, relevante informatie, tools zoals affirmatiekaartjes én een uitgebreid mooi vormgegeven werkboek met opdrachten voor nog meer verdieping.

Bonus: meditaties en visualisatie

Prachtige meditaties en visualisaties van gecertificeerd mindfulness coach Sabrina @houseofyoucoaching

Bonus: toffe workouts

Twee toffe intuïtieve workouts én een energy training van Lotte en Rory @energymovementnl

Bonus: maaltijden plannen

Een masterclass over intuïtief eten en maaltijdplanning met een praktisch zes stappen proces hoe je maaltijden kan plannen als intuïtieve eter.

Bonus: Besloten community

Een online community waarin ik connection sessies host, je al je vragen kan stellen en kan connecten met gelijkgestemden. Je doet dit niet alleen!

Heb je vragen over de cursus mail mij dan via laura@proefhetleven.nl of stuur me een berichtje op instagram @proefhetleven.

intuitief eten cursus
Laura van Etten-Elting

About Laura van Etten-Elting

Laura is geaccrediteerd gewichtsconsulente en voedingscoach in Breda, Dorst en omgeving en gespecialiseerd in intuïtief eten, vrouwelijke gezondheid, voeding rondom zwangerschap en kinderen.

Leave a Reply