Intuïtief eten groepscoaching

Terug naar de basis

Ontwikkel een positieve relatie met eten en je lichaam

Je voelt je gestrest over eten en bewegen en bent al jaren op zoek naar de juiste balans. Zonder blijvend resultaat.

Je wordt overweldigt door dieetadviezen en bent constant bezig met wat, waar en wanneer je hebt gegeten.

Je worstelt met emotie-eten, eetbuien en schuldgevoel rondom eten.

Het is tijd om weer op jezelf te gaan vertrouwen.

Tijdens het intuïtief eten groepstraject ‘terug naar de basis’ zet je de eerste stappen richting eetvrijheid en zelfliefde. In vier groepsbijeenkomsten leer je op een laagdrempelige en gemakkelijke manier de  principes van intuïtief eten kennen. Je krijgt oefeningen, begeleiding en inspiratie om je op weg te helpen, zodat jij een krachtige basis hebt neergezet om je weg verder te bewandelen.

Schrijf mij in!

“Ik vond het heel fijn om met lotgenoten te delen, zo fijn dat ik me niet alleen hoefde te voelen.”

Eveline

Ik vond het heel fijn om met lotgenoten te delen, zo fijn dat ik me niet alleen hoefde te voelen in dit traject en herkenning te vinden bij anderen. Het programma heeft me geholpen om de regels rondom eten een beetje los te laten en meer te vertrouwen op mijn lijf.

Anne

Het groepstraject intuïtief eten vind ik echt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een positieve relatie met voeding en zijn/haar lichaam. Door de erg prettige begeleiding van Laura en duidelijke werkboeken en opdrachten leer je de basis hiervoor. Ik heb geleerd met een open, niet-oordelende blik te kijken naar voeding en mijn lichaam en dit voelt echt bevrijdend.

Merel

In het groepstraject hoor je herkenbare verhalen van verschillende mensen en dit vond ik erg prettig. Naast dat je een boel leert, is er ook ruimte voor vragen, voor ervaringen uitwisselen en voor gezelligheid. Ik ben (nog) geen intuïtief eet-goeroe, maar ik merk dat ik een stuk bewuster ben van mijn gedrag rondom eten en heb van Laura de tools gekregen om meer naar mijn lichaam te leren luisteren (en niet meer naar eetregels).

Morrisson

Door met een groep onbekenden met soortgelijke doelen laagdrempelig door de theorie heen te gaan kregen we interessante gesprekken vanuit verschillende invalshoeken. Het is fijn om te merken dat andere mensen ook moeite hebben met hun relatie met eten en het daar op een respectvolle manier over te kunnen hebben.

Intuïtief eten groepscoaching

Tijdens de 4 groepsbijeenkomsten gaan we actief aan de slag met:

1

De basisprincipes van intuïtief eten

We bespreken de tien principes en je leert meer over het gedachtegoed achter intuïtief eten. Je leert ook wat dieetmentaliteit is en hoe je dit kan herkennen. Verder bespreken we de hongermeter en krijg je tools om naar je lichaam te leren luisteren.
2

Sluit vrede met eten

Wat betekent het om vrede te sluiten met eten? Je leert eetregels herkennen en de invloed hiervan op je gedrag. Verder duiken we dieper in emotie-eten, cravings en eetbuien. Natuurlijk krijg je tools hoe je hiermee om kan gaan.
3

Zelfbeeld & lichaamsacceptatie

Wat is Health At Every Size en Body Positivity eigenlijk? Hoe heeft het gewichtsstigma invloed op jouw dagelijkse leven? Je leert meer over het respecteren van je lichaam en de kracht van een positieve mindset.
4

Food = fun

In de laatste groepsbijeenkomst leer je meer over voedingskunde. Wat betekent eten voor plezier en voeding? En je ontdekt wat nu echt belangrijk is tijdens beweging en sport.
Persoonlijk intakegesprek
4 inspirerende online groepsbijeenkomsten
Werkboeken vol informatie, inzichten en  praktische opdrachten
Coaching door een geaccrediteerd gewichtsconsulente en voedingsdeskundige
Besloten Facebookgroep voor support

Details

Volgende groepstraject start
april 2021

 

Data:
8 april
15 april
22 april
29 april

 

Online via Microsoft Teams en Facebook

 

VOL = VOL  (max  6 personen per groep)

 

€199,-

begeleiding wordt door verschillende zorgverzekeraars (deels) vergoed. Klik hier voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik vergoeding krijg?

Als geaccrediteerd gewichtsconsulente ben ik aangesloten bij Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Dit betekent dat de begeleiding door verschillende zorgverzekeraars (deels) wordt vergoed. Het verschilt per zorgverzekeraar en per pakket wat de vergoeding is. Klik hier voor een overzicht van alle vergoedingen. Wil je het echt zeker weten? Bel dan je zorgverzekeraar en vraag naar de vergoeding voor een gewichtsconsulent (geen diëtist!).

Is er genoeg tijd voor mijn verhaal tijdens de bijeenkomsten?

Elke bijeenkomst begint met een check-in ronde waarin iedereen aan bod komt. Omdat de groep uit maximaal 6 personen bestaat is er genoeg ruimte om je eigen ervaringen en vragen te delen.

Hoe ziet een bijeenkomst eruit?

De bijeenkomsten van het intuïtief eten groepscoaching traject vinden online plaats via Microsoft Teams.

Elke bijeenkomst heeft dezelfde indeling:

  • Check-in ronde
  • Thema van de week & presentatie
  • Groepsgesprek en Q&A
  • Bespreken opdrachten aankomende week

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan de cursus?

We ontmoeten elkaar 1x in de week en bijeenkomsten duren ongeveer 2 uur. Met de verdiepingsopdrachten ben je per week ongeveer een uur bezig. Verder zal je in je gewone dagelijkse leven ook bezig zijn met de opdrachten, maar dit neemt geen extra tijd in beslag.

Moet ik al bezig zijn met intuïtief eten?

Nee hoor. We beginnen de cursus met het doorlopen van alle principes van intuïtief eten. Tijdens de cursus krijg je oefeningen, begeleiding en inspiratie om zelf aan de slag te gaan en te oefenen. Aan het einde van de cursus heb je een krachtige basis neergezet om je pad richting intuïtief eten en eetvrijheid verder te bewandelen.

Ik ben al bekend met intuïtief eten. Leer ik wel iets nieuws?

Absoluut! Ook als je al bezig bent met intuïtief eten is de groepscursus heel waardevol. Ten eerste is het heel prettig om hier in groepsverband mee bezig te zijn, je zal merken dat veel mensen tegen dezelfde moeilijkheden aanlopen als jij. Daarnaast ga je actief aan de slag met verdiepingsopdrachten die jou helpen meer inzicht te krijgen in je eigen gedrag en gedachten rondom eten en bewegen. Als coach sta ik klaar om problemen die je tegenkomt direct samen aan te pakken.

Ik heb een eetstoornis. Kan ik deze cursus volgen?

Ik heb deze cursus ontworpen om mensen met een voorgeschiedenis van chronisch diëten en eetproblemen te helpen om vrede te sluiten met eten en hun lichaam. Als jij op dit moment een actieve eetstoornis hebt of in het begin zit van je herstel raad ik je aan eerst individuele en professionele hulp te zoeken. Ben je al verder in je herstel en heb je groen licht van je hulpprofessionals, dan ben je van harte welkom!

Heb je meer behoefte aan individuele coaching? Dat kan ook, ik heb een 1-op-1 intuïtief eten traject. Lees hier meer. 

Zal ik afvallen door intuïtief eten?

Gewichtsverlies is GEEN doel van intuïtief eten of van deze cursus, die is gebaseerd op de principes van Health at Every Size® en lichaamsacceptatie.

Lees hier mijn blog over afvallen en intuïtief eten.

Ik heb meer behoefte aan individuele intuïtief eten coaching. is dat mogelijk?

Jazeker. Je kan ook meedoen aan het 1-op-1 intuïtief eten traject.

Lees hier meer.

Ik heb een andere vraag of twijfel nog een beetje...

Ik beantwoord graag al je vragen persoonlijk! Neem contact met mij op via het contactformulier of stuur een mailtje naar laura@proefhetleven.nl

gewichtsconsulente breda

Ik ben aangesloten bij Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Dit betekent dat de begeleiding door verschillende zorgverzekeraars wordt vergoed. Klik hier voor een overzicht van alle vergoedingen.