Hallo mooie vrouw,

Ik ben Laura,

Als voedingscoach help ik jou het vertrouwen in je lichaam terug te krijgen, door je te ondersteunen in het maken van beslissingen voor je gezondheid zónder eetregels of obsessie.

Ik geloof dat je lichaam heel goed weet wat het nodig heeft en welk gewicht er bij jou past. Het is dus niet jouw taak om calorieën te tellen, macro's bij te houden, een strak maaltijdplan te volgen of je gewicht te micromanagen. Leer in plaats daarvan te luisteren naar, contact te maken met en respect te hebben voor wat je lichaam met je communiceert.

Proef het leven

Zelfliefde, eetvrijheid & gezondheid

Bij Proef het leven hanteer ik een gewichtsneutrale, anti-dieet benadering van gezondheid en welzijn. Dat betekent dat we de focus van gewicht afhalen en ons richten op gezondheidsbevorderend gedrag. Dat leidt niet alleen tot meer rust, maar deze aanpak blijkt ook het meest effectief en duurzaam voor je gezondheid en welzijn.

Ik ben gespecialiseerd in intuïtief eten, vrouwelijke gezondheid, zwangerschap, kindervoeding en lichaamswerk.

Boek een coach call!

” I will not rescue you. For you are not powerless.

I will not fix you. For you are not broken.

I will not heal you. For I see you, in your wholeness.

I will walk with you through the darkness as you remember your light.”

 

A Medicine Woman’s Prayer

Dit is mijn verhaal.

Ik probeer te bedenken hoe oud ik was toen ik mij druk begon te maken over dingen die niet belangrijk waren, uitspraken begon te geloven die simpelweg niet waar waren. Dingen die niets zeiden over mijn eigenwaarde maar waar ik het toen wel van liet afhangen.

Ik was jong, maar oud genoeg om te gaan geloven in bullshit over mezelf en mijn lichaam. En het heeft jaren gekost om mezelf te bevrijden van deze diepgewortelde overtuigingen. En ik weet dat ik niet de enige ben.

Wist je dat de gemiddelde Westerse vrouw al rond haar 8e levensjaar voor het eerst begint met lijnen?

Één moment kan ik me nog wel heel goed herinneren. Ik was bij een vriendinnetje aan het spelen, denk dat we in groep 7 zaten. Op haar kamer vertelde ze me dat ze zichzelf dik vond en dat ze probeerde niet veel te eten. En als ze dan wel iets at, dat ze dan ging overgeven in de wc. WOW. Wacht eens even, is dat een ding?

Het zaadje was gepland. Mijn relatie met eten en mijn lichaam (en mijn tandenborstel) werd opeens ingewikkeld. Dit event, opmerkingen over mijn lichaam én alles wat we als vrouwen leren over hoe we eruit moeten zien en ons horen te gedragen, zorgde ervoor dat ik jaren heb geworsteld met eten en mijn lichaam.

Ik raakte zo ver verwijderd van mijzelf.

Flauwvallen, paniekaanvallen en hartkloppingen.

In mijn tienerjaren hakte de scheiding van mijn ouders er goed in. Ik maakte kennis met faalangst en perfectionisme en werd mij, zoals veel tienermeisjes, enorm bewust van mijn lichaam. Dun, dunner dunst was in de mode.

Tijdens mijn studiejaren bleef mijn zelfbeeld en houding naar mijn lichaam kritisch. Ik had ontelbaar veel ‘eetregels’, sportte om gewicht te verliezen en was eigenlijk nooit echt tevreden over mezelf. Het moest beter. Ik koppelde mijn eigenwaarde aan mijn lichaam en ik was niet goed genoeg.

In het laatste jaar van mijn studie leerde ik Chris kennen, een man die elke dag vertelde dat hij van me hield, me mooi vond en slim. Ik studeerde af en we gingen samenwonen. Life couldn’t get any better. Dacht ik.

Mijn lichaam dacht er anders over. Al die jaren had stress zich opgehoopt in mijn lijf. Onzekerheden en jeugdtrauma’s had ik nooit verwerkt. Mijn lichaam stuurde me serieuze signalen: ik viel geregeld flauw, kreeg hartkloppingen en paniekaanvallen en voelde me continue uitgeblust. Ik was begin 20 en liep met een apparaat onder mijn kleren die mijn hartslag monitorde. Ik kon zo niet langer doorgaan.

Met behulp van fantastische therapeuten herontdekte ik mezelf, verwerkte ik (een deel van mijn) jeugdtrauma’s en leerde ik omgaan met mijn faalangst en perfectionisme. Beter nog: ik leerde weer liefde te voelen voor mezelf én dat het leven eigenlijk heel leuk is wanneer je aandacht kan geven aan dingen die er écht toe doen!

Niet alleen de therapeuten waren fantastisch. Mijn therapiegroep bestond uit vrouwen, allemaal prachtige krachtige vrouwen met een eigen verhaal. Ik voelde diepe verbondenheid, diep respect en liefde voor elkaar. Wauw, de kracht van een vrouw, de kracht van een groep vrouwen bij elkaar..

#fitgirls

Tijdens mijn ontdekkingstocht naar mezelf ontdekte ik een nieuwe passie: eten en koken. Al snel merkte ik welke gigantische impact voeding op mijn lichaam en geest had. En ik was verbaasd dat ik hier nooit iets over had geleerd.

Ik dook in de wereld van gezondheid. Ik las elke Women’s Health, verslond boeken over leefstijl en voeding en volgde alle fitgirls op Instagram.

Het werd mijn passie én obsessie. Ik startte met de opleiding tot Voedingsdeskundige en Gewichtsconsulente. Ik begon met een baan als voedingscoach in een sportschool en wist direct dat dit is wat ik wilde: mensen op weg helpen naar een gezond eet- en leefpatroon.

In het begin verergerde het mijn eigen verstoorde eetgedrag en eetprobleem. Ik probeerde verschillende ‘leefstijlstromingen’ uit, leefde regelmatig een week lang op sapjes en at zo ‘puur’ mogelijk. Dit was gezondheid toch?

Maar het voelde allemaal niet goed. Ik had eetbuien, vergeleek mijn lichaam meer dan ooit met dat van anderen en voelde me vermoeid en ongelukkig.

In mijn werk als voedingscoach ontdekte ik dat het onderwerp ‘voeding’ minder belangrijk werd. Ik ontdekte dat er veel meer schuilging achter bepaald eetgedrag. Dát vond ik interessant. Vanuit mijn therapeutisch rugzakje had ik al kennis gemaakt met mindfulness en het belang van goede zelfzorg. Dit paste ik toe in mijn coaching en ik ging mij steeds meer verdiepen in intuïtief eten, mindset en Health At Every Size.

En toen kwam de vrijheid:

Toen ik intuïtief en mindful eten ging beoefenen, uit de dieetmentaliteit ontwaakte en echt van mijn lichaam begon te houden, veranderde ik mijn relatie met eten voorgoed.

Ik ontdekte dat wanneer je luistert naar je lichaam, jezelf accepteert en de dieetmentaliteit achter je laat, je gezondheid kan omarmen, het lichaam zal krijgen waar je je goed in voelt en eindelijk eens aandacht kan geven aan dingen die er wél toe doen. Eten had geen macht meer over mij.

En ook bij mijn cliënten gebeurde er iets bijzonders: ze voelden zich vrijer, fitter en tevreden over hun lichaam, wat de weegschaal ook aangaf.

Proef het leven in ontstaan vanuit dit verhaal. Mijn verhaal. En jouw verhaal. Het verhaal van ons vrouwen. Tijd voor vrijheid.

intuïtief eten coach - over laura van Proef het leven

Ik ontdekte dat wanneer je luistert naar je lichaam, jezelf accepteert en de dieetmentaliteit achter je laat, je gezondheid kan omarmen, het lichaam zal krijgen waar je je goed in voelt en eindelijk eens aandacht kan geven aan dingen die er wél toe doen.

Dat wil ik ook!