laura van etten intuitief eten coach
laura van etten intuitief eten coach
zwangerschap voeding adviesgesprek - Proef het leven
voedingscoach breda - zwangerschap - Proef het leven
intuitief eten coach voedingscoach proef het leven (13)

Mijn focus ligt op:

Anti-dieet • Intuïtief eten • Zelfcompassie • Health At Every Size •

Gewichtsneutraal • Holistische wellness • Mindfulness

Ik ben gespecialiseerd in:

Vrouwelijke gezondheid • Zwangerschap • Kindervoeding

Lichaamsbeeld & acceptatie

Het is mijn missie

om jou te bevrijden van dieetmentaliteit en onzekerheid over je lichaam, zodat je je kan focussen op de dingen die er écht toe doen en je volop kan genieten van het leven!

om jou als ouder en/of opvoeder de tools te geven om je kinderen als intuïtieve eters te laten opgroeien zodat zij trouw blijven aan hun lichaam en zichzelf.

om vrouwen rondom de zwangerschap te ondersteunen en begeleiden om gezonde keuzes te maken én intuïtief te eten tijdens de zwangerschap voor zichzelf en hun toekomstige kindje.

dat wil ik!

Leer mij iets beter kennen.. Klik!

Dit is mijn verhaal.

Ik probeer te bedenken hoe oud ik was toen ik mij druk begon te maken over dingen die niet belangrijk waren, uitspraken begon te geloven die simpelweg niet waar waren. Dingen die niets zeiden over mijn eigenwaarde maar waar ik het toen wel van liet afhangen.

Ik was jong, maar oud genoeg om te gaan geloven in bullshit over mezelf en mijn lichaam. En het heeft jaren gekost om mezelf te bevrijden van deze diepgewortelde overtuigingen. En ik weet dat ik niet de enige ben.

Wist je dat de gemiddelde Westerse vrouw al rond haar 8e levensjaar voor het eerst begint met lijnen?

Één moment kan ik me nog wel heel goed herinneren. Ik was bij een vriendinnetje aan het spelen, denk dat we in groep 7 zaten. Op haar kamer vertelde ze me dat ze zichzelf dik vond en dat ze probeerde niet veel te eten. En als ze dan wel iets at, dat ze dan ging overgeven in de wc. WOW. Wacht eens even, is dat een ding?

Het zaadje was gepland. Mijn relatie met eten en mijn lichaam werd opeens ingewikkeld. Dit event, opmerkingen over mijn lichaam én alles wat we als vrouwen op ons bordje krijgen, zorgde ervoor dat ik jaren heb geworsteld met eten en mijn lichaam.

Flauwvallen, paniekaanvallen en hartkloppingen.

In mijn tienerjaren hakte de scheiding van mijn ouders er goed in. Ik maakte kennis met faalangst en perfectionisme en werd mij, zoals veel tienermeisjes, enorm bewust van mijn lichaam. Dun, dunner dunst was in de mode.

Tijdens mijn studiejaren bleef mijn zelfbeeld en houding naar mijn lichaam kritisch. Ik had ontelbaar veel ‘eetregels’, sportte om gewicht te verliezen en was eigenlijk nooit echt tevreden over mezelf. Het moest beter. Ik koppelde mijn eigenwaarde aan mijn lichaam en ik was niet goed genoeg.

In het laatste jaar van mijn studie leerde ik Chris kennen, een man die elke dag vertelde dat hij van me hield, me mooi vond en slim. Ik studeerde af en we gingen samenwonen. Life couldn’t get any better. Dacht ik.

Mijn lichaam dacht er anders over. Al die jaren had stress zich opgehoopt in mijn lijf. Onzekerheden en jeugdtrauma’s had ik nooit verwerkt. Mijn lichaam stuurde me serieuze signalen: ik viel geregeld flauw, kreeg hartkloppingen en paniekaanvallen en voelde me continue uitgeblust. Ik kon zo niet langer doorgaan.

Met behulp van fantastische therapeuten herontdekte ik mezelf, verwerkte ik mijn jeugdtrauma’s en leerde ik omgaan met mijn faalangst en perfectionisme. Beter nog: ik leerde weer liefde te voelen voor mezelf én dat het leven eigenlijk heel leuk is wanneer je aandacht kan geven aan dingen die er écht toe doen!

#fitgirls

Tijdens mijn ontdekkingstocht naar mezelf ontdekte ik een nieuwe passie: eten en koken. Al snel merkte ik welke gigantische impact voeding op mijn lichaam en geest had. En ik was verbaasd dat ik hier nooit iets over had geleerd.

Ik dook in de wereld van gezondheid. Ik las elke Women’s Health, verslond boeken over leefstijl en voeding en volgde alle fitgirls op Instagram.

Het werd mijn passie én obsessie. Ik startte met de opleiding tot Voedingsdeskundige en Gewichtsconsulente. Ik begon met een baan als voedingscoach in een sportschool en wist direct dat dit is wat ik wilde: mensen op weg helpen naar een gezond eet- en leefpatroon.

In het begin verergerde het mijn eigen gestoorde eetgedrag en eetprobleem. Ik probeerde verschillende ‘leefstijlstromingen’ uit, leefde regelmatig een week lang op sapjes en at zo ‘puur’ mogelijk. Dit was gezondheid toch?

Maar het voelde allemaal nét niet goed. Ik had regelmatig eetbuien, vergeleek mijn lichaam meer dan ooit met dat van anderen en voelde me vermoeid en ongelukkig.

In mijn werk als voedingscoach ontdekte ik dat het onderwerp ‘voeding’ minder belangrijk werd. Ik ontdekte dat er veel meer schuilging achter bepaald eetgedrag. Dát vond ik interessant. Vanuit mijn therapeutisch rugzakje had ik al kennis gemaakt met mindfulness en het belang van goede zelfzorg. Dit paste ik toe in mijn coaching en ik ging mij steeds meer verdiepen in intuïtief eten, mindset en Health At Every Size.

En toen kwam de vrijheid:

Toen ik intuïtief en mindful eten ging beoefenen, uit de dieetmentaliteit ontwaakte en echt van mijn lichaam begon te houden, veranderde ik mijn relatie met eten voorgoed.

Ik ontdekte dat wanneer je luistert naar je lichaam, jezelf accepteert en de dieetmentaliteit achter je laat, je gezondheid kan omarmen, het lichaam zal krijgen waar je je goed in voelt en eindelijk eens aandacht kan geven aan dingen die er wél toe doen. Eten had geen macht meer over mij.

En ook bij mijn cliënten gebeurde er iets bijzonders: ze voelden zich vrijer, fitter en tevreden over hun lichaam, wat de weegschaal ook aangaf.

Proef het leven in ontstaan vanuit dit verhaal. Mijn verhaal. En jouw verhaal.

Ik ontdekte dat wanneer je luistert naar je lichaam, jezelf accepteert en de dieetmentaliteit achter je laat, je gezondheid kan omarmen, het lichaam zal krijgen waar je je goed in voelt en eindelijk eens aandacht kan geven aan dingen die er wél toe doen.

Dat wil ik ook!
gewichtsconsulente breda

Ik ben aangesloten bij Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Dit betekent dat de begeleiding door verschillende zorgverzekeraars wordt vergoed. Klik hier voor een overzicht van alle vergoedingen.

De BGN-gewichtsconsulent begeleidt cliënten (met gewichtsproblemen) volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.

Cliënten die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden niet door de BGN-gewichtsconsulent begeleid.