Wat anderen zeggen:

 

Lees hier de ervaringen van anderen over mijn intuïtief eten trajecten, voedingsadvies, lezingen en (kook)workshops over voeding en vrouwelijke gezondheid.

Ik dacht door mijn eetstoornisherstel en mijn bezigheden omtrent persoonlijke en mindsetgroei de hele dieetcultuur- en mentaliteit al een heel eind achter me te hebben gelaten. Tijdens het traject kwam ik erachter dat er toch nog best wat onbewuste of stiekeme dieetfratsen in mijn gedachten en gedrag zaten. Toen ik hier meer bij ging stilstaan kwam ik er achter dat ik toch nog behoorlijk wat stempeltjes drukte – op mijn uiterlijk, maar ook op voedingsmiddelen.

Ik kocht producten niet, omdat ze ‘nergens goed voor waren’ en was erg bezig met wat anderen van mijn uiterlijk zouden kunnen denken. Buiten de deur ervaarde ik al heel lang alle vrijheid om te eten wat ik wilde, maar binnenshuis, met mijn eigen routines, kon dit blijkbaar nog meer. Als ik nu door de supermarkt loop en iets zie waar ik zin in heb (of dat groenten of chocolade is) of later zin in heb neem ik het mee. Ik laat het niet meer liggen met het idee ‘dat het nergens goed voor is’ of ‘niet gezond’.

Ook leerde ik door het traject nog meer in verbinding te komen met mezelf – met mijn honger- en verzadiging, maar ook met mezelf als persoon en met mijn lijf.

Een van de meest waardevolle dingen aan dit traject is voor mij dat ik heb geleerd meer schijt te hebben aan wat anderen van mijn uiterlijk denken of kunnen denken. Dit is mijn leven en mijn lijf. Nog meer leren loslaten. Ook dat is iets waar ik nog meer in ben gegroeid en dat geeft rust. Een rust waarvan ik niet wist dat ik daar aan toe was. Het loslaten van de (eventuele) mening van anderen, het loslaten van stempeltjes, het loslaten van het getal op de weegschaal. En in het verlengde daarvan heb ik nog meer geleerd om te omarmen. Het omarmen van mijn lichaam, mijn gevoelens, emoties en van eten dat ik eerder toch nog als ‘ongezond’ bestempeld zou hebben.

Ik was al dankbaar voor alles wat ik heb en voor hoe mijn lijf functioneert en die dankbaarheid is alleen maar groter geworden. Ik durf nu nog meer te vertrouwen op de signalen van mijn lijf én (voor mij ook heel belangrijk) op het zelfherstellende vermogen van mijn lichaam. Ik meet het succes van dit traject niet af aan een stom getalletje op de weegschaal, een kledingmaat en zelfs niet aan mijn menstruatie. Ik meet het succes af aan hoe ik me over het algemeen voel en hoe ik in verbinding sta met mezelf.

In het begin ben ik me, zoals ik dat wel herken van mezelf, een beetje verloren in het hele intuitieve eten. Ik stortte me er vol in, droomde er zelfs over. Ik wilde het ‘goed doen’ in deze manier van leven. En ja… Tuurlijk gaf me dat stress. Het is een proces geweest. Ik ben me ervan bewust dat ik op sommige vlakken als een voorsprong had op anderen en toch ben ik zo onwijs blij dat ik dit ben aangegaan. De gesprekken hebben me zo geholpen. Niet altijd leuk hoor, die spiegels en tegelijkertijd zo leuk. Want zonder die spiegels, zonder die vragen, zonder die gevatte opmerkingen of motiverende woorden had ik niet zo kunnen groeien de afgelopen maanden. Zonder dit traject met de coaching én de modules had ik nog steeds een gelukkig leven gehad – een leven in vrijheid met ups en down.. Ik had dan alleen niet geweten dat het nog vrijer, relaxter en dankbaarder kon. Dat weet, ervaar en VOEL ik nu wel en dat is echt iets wat ik iedereen gun!

Dankjewel voor alles!

RoosIntuïtief eten traject

Voor de zoveelste keer was ik weer eens niet blij met mijn lichaam en deed ik een poging controle te krijgen. Alleen ontwikkelde er in mij een weerstand tegen het moeten voldoen aan een bepaalde maatschappelijke norm ofzo en helemaal tegen het idee dat ik hier dan mijn hele leven druk mee zou moeten zijn. Daarbij ben ik een moeder van 2 dochters en ben ik mij bewust van wat ik ze mee wil geven. Dat is graag het beeld van een moeder met liefde en respect voor haarzelf en dus ook haar voeding. Ik had dus wat te doen en zo kwam ik uit bij intuïtief eten.

Google bracht me bij Laura, dat wat haar website me al deed vermoeden bleek waar.
Laura is een super fijn mens! Echt, oprecht, liefdevol en vol passie.
Ik ben de afgelopen jaren erg goed geworden in zelf-sabotage en wou dit niet half doen. Een cadeautje voor mezelf was dus het 1 op 1 traject.
Waar ik het liefst na dag 1 een wereld van verschil wou zien, nam Laura me stap voor stap mee in het intuïtief eten.
Laura is erg prettig om mee in gesprek te gaan en haar passie is onmisbaar. Ze is er van overtuigd dat ieder mens het recht heeft om lekker in hun vel te zitten en met liefde naar zichzelf te kijken. Dat merk je.

Na het traject ben ik me bewust van de dieetcultuur om me heen en in mij. Ik ben van mijn eetbuien af, ik kan meer genieten van en experimenteren met eten. Er is zoveel winst en tegelijkertijd ben ik er nog niet, iets wat in 20 jaar is gegroeid mag even ontgroeien. Ik heb nu wel perspectief en steeds meer vertrouwen.

Toen ik bij Laura kwam stond ik voor mijn gevoel op een open plek in het bos en had ik weer een ‘dieet-lus’ gelopen, waarbij ik voor de zoveelste keer op hetzelfde punt aan was beland. Laura heeft me aan de hand meegenomen naar een ander pad. Ik wandel nog steeds in het bos, maar ik kom nooit meer bij die open plek. En dat voelt echt fantastisch 🙂

MaudIntuïtief eten traject

Wat is Laura een top coach! Ik volgde bij haar het intuïtief eten traject. Ze wist op de juiste momenten, de juiste vragen te stellen, waardoor ik steeds meer bewust werd van wat er in mij speelde, dat mijn eetgedrag, dieetgedrag en de wens om af te vallen verklaarde. Haar tips, haar advies en haar opdrachten hebben allemaal bijgedragen aan meer zelfliefde. Ik ben haar zo ontzettend dankbaar. Het feit dat zij haar vak met zoveel liefde en passie uitvoert, maakt het traject nog leuker om te volgen.

In het verleden heb ik heel veel schaamte gevoeld omtrent mijn eetgedrag en dieetgedrag. Ik heb het altijd heel moeilijk gevonden om hier over te praten. Maar bij Laura hoefde ik dit muurtje niet langer overeind te houden. Vanaf het eerste moment voelde ik mij al bij haar op haar gemak, om open en eerlijk over mijn (dieet)gewoontes en eetbuien te vertellen. En ze heeft altijd geluisterd. Toonde zoveel begrip en compassie. Zij heeft mij zo goed geholpen begrip en liefde voor mijzelf te tonen.

En ik heb sprongen vooruit gemaakt. Ik eet nu op basis van mijn lichaamssignalen en daarbij kijk ik ook naar waar ik echt zin in heb, ZONDER de angst om aan te komen. Ik voel mij zo vrij! Ik kan nu zien dat er meer is dan diëten, afvallen en sporten, dat is namelijk het leven.

Ben jij dieetmoe? Twijfel dan geen moment, boek een kennismakingsgesprek met Laura. Zij kan je echt helpen. En als je eenmaal echt van het intuïtief eten hebt geproefd, wil je niets anders meer in het leven.

TessyIntuïtief eten traject

Bij Laura volgde ik het één op één traject. Ik wilde stoppen met het eeuwige diëten, mij energieker voelen en eindelijk eens tevreden leren zijn in mijn eigen lijf. Nee, ik wilde ook echt van mezelf leren houden.
Aan het begin van het traject ontving ik een kaartje met de quote: Loving yourself is the greatest revolution. En wat voor een! Ik heb een totaal nieuwe kijk op mezelf, mijn eetpatroon en mijn leefstijl. Ik heb geleerd om vanuit een plek van liefde naar mezelf te kijken. Laura is er voor je, bij elke stap die je neemt. Laura is eerlijk, behulpzaam, altijd liefdevol en heeft veel kennis. Ze begeleid je in dit proces om je eigen kracht te vinden en hierop leren vertrouwen. Ze is een powervrouw die helpt powervrouwen zichzelf te vinden!

RenateIntuïtief eten traject

Het groepstraject intuïtief eten vind ik echt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een positieve relatie met voeding en zijn/haar lichaam. Door de erg prettige begeleiding van Laura en duidelijke werkboeken en opdrachten leer je de basis hiervoor. Het is geen quick fix. Dit is logisch, want een manier van leven heb je niet binnen 6-8 weken volledig onder de knie. Daarnaast hoeft dit ook niet, er mag altijd ruimte zijn om nieuwe dingen te leren. Ik heb geleerd met een open, niet-oordelende blik te kijken naar voeding en mijn lichaam en dit voelt echt bevrijdend. Ik weet beter waar mijn grenzen liggen en heb meer het lef om mezelf er ook aan te houden zoals, bij stoppen met eten als ik vol zit.
Ik heb de groep ook echt ervaren als een meerwaarde voor mijn traject, omdat het fijn is te kunnen delen waar je tegenaan loopt. Ook is het fijn om tegen te komen dat je niet alleen bent in de struggles die je onderweg tegenkomt. Twijfel niet om deel te nemen, het is het echt waard!

AnneIntuïtief eten groepstraject

N.a.v. een podcast over intuïtief eten ben ik gaan zoeken op Instagram over dit onderwerp. Zo kwam ik op Laura haar Insta terecht en dit sprak mij direct heel erg aan.

Ik vond het heel fijn om met lotsgenoten te delen, zo fijn dat ik me niet alleen hoefde te voelen in dit traject en herkenning te vinden bij anderen. Het groepsprogramma heeft me geholpen om de regels rondom eten een beetje los te laten en meer te vertrouwen op mijn lijf.

Laura was goed bereikbaar en de zoomsessies waren heel duidelijk en overzichtelijk. Ook de opdrachten waren netjes en goed verzorgd. Super duidelijk!

EvelineIntuïtief eten groepstraject

Via Instagram volg ik Laura al een tijdje, hier deelt ze heel regelmatig informatie over gezonde voeding, recepten en informatie mbt voeding en zwangerschap. Laura leert haar volgers dat gezonde voeding niet alleen goed voor je lichaam en geest is maar dat het ook leuk is om nieuwe smaken en nieuwe producten te ontdekken.

Tijdens de lezing 'Voeding en zwangerschap' heb ik geleerd wat ik het beste kan eten in welk stadium van de zwangerschap. Op dit moment ben ik 25 weken zwanger en weet nu precies welke voeding goed is voor de ontwikkeling van ons kleintje. Ik wist niet eens dat voeding dat ik nu eet zelfs invloed heeft op onze kleinkinderen! Daarnaast vond ik het ook fijn om te weten op welke tour ik het beste verder kan gaan om zo gezond mogelijk de zwangerschap door te komen. In het laatste stadium van mijn zwangerschap, als ik straks met verlof ga, heb ik zeker genoeg informatie gekregen om lekker bezig te zijn met voeding en met Laura haar tips en recepten ga ik mij zeker niet vervelen!

MarissaInformatieavond Voeding & Zwangerschap

Als je nog opzoek bent naar een goeie intuïtief eten-coach, die een bak aan kennis, vaardigheden en enorm mooi vormgegeven lesmateriaal met zich meebrengt: kijk niet verder! Deze zomer volgde ik het groepstraject Intuïtief eten bij Laura, dankzij corona uiteraard online. Gelukkig is Laura een natuurlijke, prettige docent, stelt ze veel vragen, stimuleert ze kritisch nadenken en zet ze je aan het werk met fijne (en confronterende) opdrachten.

In het groepstraject hoor je herkenbare verhalen van verschillende mensen en dit vond ik erg prettig. Naast dat je een boel leert, is er ook ruimte voor vragen, voor ervaringen uitwisselen en voor gezelligheid. Ik ben (nog) geen intuïtief eet-goeroe, maar ik merk dat ik een stuk bewuster ben van mijn gedrag rondom eten en heb van Laura de tools gekregen om meer naar mijn lichaam te leren luisteren (en niet meer naar eetregels).

MerelIntuïtief eten groepstraject

Ik mocht bij Laura de workshop ‘Mind your own cyclus' volgen. Wauw, wat heeft ze een kennis!! Ik genoot van elk moment van de workshop. Ik kreeg goede tips die ik eenvoudig kan toepassen. Door bewuster met mijn cyclus bezig te zijn kan ik alles uit mijn ondernemerschap halen en pak ik op de juiste momenten mijn podium of neem ik een stap terug! Voor mij is het dus een echte aanrader!

EvaMind Your Own Cyclus webinar

Laura heeft zowel mij als mijn dochter van 9 heel fijn begeleid. Bij mijn dochter was dit goed meetbaar omdat de informatie, die op een speelse manier werd overgebracht, goed bleef hangen. Mijn dochter kon het goed navertellen en vond het leuk om erover te praten. Ze vond de kookworkshop met de makkelijke hapjes het allerleukst!

Laura heeft veel kennis van haar vak en kan dit op een rustige en duidelijke manier vertellen. Dit heb ik als zeer prettig ervaren. Laura zorgt ervoor dat het leuk wordt om met gezonde voeding aan de slag te gaan.

SanneTraject Kind & Vitaliteit

Laura heeft mij persoonlijk advies gegeven over mijn voedingsbalans tijdens mijn eerste zwangerschap. De combinatie van persoonlijk advies op basis van mijn eetdagboekje, inzicht in de basis principes, advies over voeding in elk trimester & handige tips (ook over sporten en mindfull eten) maken het compleet. Laura is kundig en heeft veel kennis, die ze op een prettige manier deelt. Alle besproken informatie worden na het gesprek ook nog per mail toegestuurd, zodat je het thuis nog eens door kunt nemen. Het gesprek heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd en onderstreept dat een goede voedingsbalans zo belangrijk is tijdens de zwangerschap!

FemkePersoonlijk adviesgesprek voeding & zwangerschap

Ik heb de presentatie over de cyclus van de vrouw en hoe dit je dagelijks leven beïnvloedt bijgewoond van Proef het leven. Door de uitleg en fijne presentatie weet Laura de lastigste termen heel helder uit te leggen op een wijze dat ik het heel fijn kon toepassen op mijn eigen leven. Met humor en deskundigheid vloog de lezing voorbij en heb ik mooie inzichten gekregen waar ik mee aan de slag kan. Ik ga aan de slag met mijnn eigen cyclus dagboek om mezelf, mijn emoties en hormoonachtbaan te leren begrijpen. Én extra lief voor mezelf zijn tijdens mijn 'herfst'. Leuk om dit met andere vrouwen bij te wonen, omdat je zo ervaringen kunt delen. Je merkt dat Laura weet waar ze het over heeft en super fijn dat ik met mn vragen altijd bij haar terecht kan. Dankjewel Laura voor je hulp!

DesiréMind Your Own Cyclus Webinar

Laura heeft veel kennis van voeding, zwangerschap en deelt dit op een prettige manier. Tijdens het persoonlijke zwangerschapsadviesgesprek kwam er heel veel informatie naar voren wat ze met je doorneemt en later persoonlijk naar je opstuurt! Zo kun je het nog eens nalezen en telkens weer handhaven.

De vormgeving van haar website en informatie die ze deelt ziet er erg mooi uit, maar is ook heel functioneel! Ik waardeer het dat alle kennis heel praktisch kan worden ingezet en ik weet nu ook waaróm het belangrijk is. Zo kan ik weer verder in mijn zwangerschap! Want alles is nieuw en Laura heeft antwoorden op al je vragen!

CarolaPersoonlijk adviesgesprek voeding en zwangerschap

Laura leert je door een hele andere bril naar eten, drinken en gezondheid kijken. Ik heb het intuitief eten groepstraject gevolgd om op een andere manier met eten om te gaan, om er vanaf te komen dat ik vaak net teveel eet en om beter kunnen luisteren naar wat mijn lijf vraagt.

De coaching verliep erg fijn: heel persoonlijk, lekker informeel en toch mega leerzaam. Door met een groep onbekenden met soortgelijke doelen laagdrempelig door de theorie heen te gaan kregen we interessante gesprekken vanuit verschillende invalshoeken. Het is fijn om te merken dat andere mensen ook moeite hebben met hun relatie met eten en het daar op een respectvolle manier over te kunnen hebben.

Omdat de theorie netjes en speels is uitgewerkt in supermooi verzorgde presentaties is het een werkelijk feestje om hier doorheen te lopen! Aan de hand van deze theorie krijg je een aantal tools om toe te passen in het dagelijks leven, waardoor het tastbaar wordt en je er echt iets mee kunt.
Ik raad Laura dan ook van harte aan als coach.

MorrissonIntuïtief eten groepstraject

Als ervaringsdeskundige met een gedegen opleiding weet de vriendelijke, empathische Laura precies waarover ze praat. De mogelijkheid tot begeleiding via Zoom of Meet zorgt ervoor dat ook consulten op afstand mogelijk zijn. De verhouding in prijs/kwaliteit aan geleverde diensten is absoluut goed te noemen, mede doordat er ook tussentijds contact is en er veel zelfgeschreven documentatie verstrekt wordt. Huiswerkopdrachten en de bespreking daarvan resulteren in een heel persoonsgebonden begeleiding bij vragen over alles op het gebied van diëtiek. De holistische manier waarop dit gebeurt, geeft extra diepgang.

Ingrid BijleveldIntuïtief eten traject