Voeding & leefstijl rondom zwangerschap

De basis voor een moederschap vol liefde en aandacht

Voedingsadvies rondom zwangerschap

Ben je zwanger of heb je een kinderwens? Voeding heeft invloed op de gezondheid van jou en je kindje. Het heeft invloed op de ontwikkeling van je kindje, onder andere op de lichamelijke en geestelijke groei, het immuunsysteem en de hersenontwikkeling. Tijdens dit persoonlijke adviesgesprek vertel ik je er alles over.

Andere belangrijke aandachtspunten zijn beweging, voldoende slaap, stressregulatie en een gezonde darmflora en spijsvertering.

Tijdens het adviesgesprek over voeding en zwangerschap leer je:

 • (wanneer van toepassing:)hoe je je leefstijl en voeding kan aanpassen om de kans op zwangerschap te vergroten en je zwangerschap gezond te beginnen
 • welke voedingsstoffen, vitamines en mineralen belangrijk zijn voor jou en je kindje tijdens je zwangerschap en in welke voeding je die kan vinden
 • wat je het beste wel en niet kan eten tijdens je zwangerschap (en waarom!)
 • meer over de beste powerfoods tijdens de zwangerschap
 • hoe je gezonde darmflora van jou en je kindje kan stimuleren
 • praktische tips over hoe je om kan gaan met veelvoorkomende zwangerschapsklachten zoals misselijkheid en constipatie
 • hoe stress invloed heeft op je zwangerschap en wat je kan doen om stress te verminderen

Ook na je bevalling kun je een afspraak maken voor een voedingsadviesgesprek. Onderwerpen die dan aan bod komen zijn:

 • Hoe voeding, rust en leefstijl je kan helpen goed te herstellen na je bevalling
 • Welke voeding belangrijk is wanneer je borstvoeding geeft
 • Aandachtspunten in leefstijl tijdens deze fysiek en mentaal pittige periode
 • Praktische handvatten en tips om goed te blijven eten wanneer je weinig energie en tijd hebt (zoals mealprepping, makkelijke recepten en kookhacks)

Intuïtief eten  rondom zwangerschap

Een intuïtieve eter is iemand die voedselkeuzes maakt zonder schuldgevoelens of schaamte, honger eert, volheid respecteert en geniet van het plezier van eten.

Hoe kan je je lichaam blijven respecteren en de signalen die je lichaam je stuurt, gebruiken om voor, tijdens en na je zwangerschap dichter bij je lichaam te komenen vooral goed voor jezelf te zorgen? Je krijg belangrijke handvatten om intuïtief te (blijven) eten tijdens je zwangerschap.

Boek een gratis kennismakingsgesprek
zwangerschap voeding adviesgesprek - intuitief eten zwangerschap - Proef het leven
MarissaAdviesgesprek voeding & zwangerschap

Tijdens de lezing 'Voeding en zwangerschap' heb ik geleerd wat ik het beste kan eten in welk stadium van de zwangerschap. Op dit moment ben ik 25 weken zwanger en weet nu precies welke voeding goed is voor de ontwikkeling van ons kleintje. Ik wist niet eens dat voeding dat ik nu eet zelfs invloed heeft op onze kleinkinderen! Daarnaast vond ik het ook fijn om te weten op welke tour ik het beste verder kan gaan om zo gezond mogelijk de zwangerschap door te komen. In het laatste stadium van mijn zwangerschap, als ik straks met verlof ga, heb ik zeker genoeg informatie gekregen om lekker bezig te zijn met voeding en met Laura haar tips en recepten ga ik mij zeker niet vervelen!

FemkeVoedingsadvies tijdens zwangerschap

Laura heeft mij persoonlijk advies gegeven over mijn voedingsbalans tijdens mijn eerste zwangerschap. De combinatie van persoonlijk advies op basis van mijn eetdagboekje, inzicht in de basis principes, advies over voeding in elk trimester & handige tips (ook over sporten en mindfull eten) maken het compleet. Laura is kundig en heeft veel kennis, die ze op een prettige manier deelt. Alle besproken informatie worden na het gesprek ook nog per mail toegestuurd, zodat je het thuis nog eens door kunt nemen. Het gesprek heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd en onderstreept dat een goede voedingsbalans zo belangrijk is tijdens de zwangerschap!

CarolaVoedingsadvies tijdens zwangerschap

Laura heeft veel kennis van voeding, zwangerschap en deelt dit op een prettige manier. Tijdens het persoonlijke zwangerschapsadviesgesprek kwam er heel veel informatie naar voren wat ze met je doorneemt en later persoonlijk naar je opstuurt! Zo kun je het nog eens nalezen en telkens weer handhaven. De vormgeving van haar website en informatie die ze deelt ziet er erg mooi uit, maar is ook heel functioneel! Ik waardeer het dat alle kennis heel praktisch kan worden ingezet en ik weet nu ook waaróm het belangrijk is. Zo kan ik weer verder in mijn zwangerschap! Want alles is nieuw en Laura heeft antwoorden op al je vragen!

Persoonlijk adviesgesprek over voeding en zwangerschap.

 • 1-op-1 consult van 90 minuten (in Dorst of online)
 • specifieke voedingsadviezen aan de hand van jouw persoonlijke eetdagboek
 • uitgebreid persoonlijk ebook met alle informatie uitgewerkt
 • korting op trajecten en workshops bij Proef het leven

Waar? In Dorst of online

Voor wie? Voor (aanstaande) moeders

Investering

(inclusief intake & ebook)

€87,-

zwangerschap voeding adviesgesprek - intuitief eten zwangerschap - Proef het leven

“Zwangerschap in het algemeen en eten tijdens de zwangerschap in het bijzonder geven je een geweldige kans om een goede relatie te krijgen met je lichaam en je goed voor te bereiden op je bevalling en het moederschap.”

Boek een gratis kennismakingsgesprek